Mi Vacuum Robot Süpürgenizin ilk kurulumunda, ürünün şarj istasyonu kablosuz modeminize yakın olmalıdır. Ek olarak Mi Vacuum Robot Süpürgenizinde şarj istasyonuna yakın olmalıdır.
Cihazın, modem ve şarj istasyonunun birbiri ile eşleşebilmesi için bu cihazları 50 cm kadar bir mesafede tutmanızda fayda var.
Ürünü açtığınızda ilk iş olarak ürünü şarj istasyonuna göndermeli, ve wifi kurulum işlemini ürün şarj istasyonuna bağlıyken yapmalısınız. Bu durumda Mi Home uygulaması sizden kablosuz internet şifrenizi isteyecektir. Kablosuz internet şifreniz ve modem şifreleme türü gibi diğer ayarlar, Mi Vacuum Robot Süpürgeye senkronize olduğunda, artık robot süpürgeniz evinizin wifi ağını tanıyor olacaktır.
Temizlik sırasında wifi sinyali koparsa, bu durum temizliği etkilemeyecek, daha önceden süpürge hafızasına yazılı olan harita üzerinde işlem yapılacak ve wifi sinyali alınana kadar şarj istasyonuna yaklaşmaya devam edecektir.
Eğer wifi ağınız 5 Ghz ile yayın yapıyorsa, ürün bağlantı kuramaz. Bu durumda wifi cihazınızın 2.4 Ghz kanalında bir kablosuz ağ açıp cihazı 2.4 Ghz ağına bağlamalısınız.
Mi Vacuum Robot Süpürgen açık olduğu sürece, evinizin kablosuz ağı ile sürekli iletişim halinde olacaktır. Aynı kablosuz internet ağına bağlı cihazlarla da arasında sanal bir ağ geçişi bulunur. Evde internet kullanımı ve kablosuz ağ güvenliğiniz için, diğer cihazları modemin 5Ghz kanalına, Mi Vacuum Robot Süpürgenizi 2.4 Ghz kanalına bağlamanız güvenlik sağlayacaktır.
Xiaomi Süpürgenizi Türkiye'den aldıysanız genellikle Türkiye konumu seçiliylen cihaz kurulumu tamamlanır. Ancak Xiaomi Süpürgenizi yurtdışından yada bir tedarikçiden satın aldıysanız Mi home konumunu Çin olarak değiştirerek kurulum yapmayı deneyin.
Xiaomi cihazlarının çoğunda home tuşu yada üzerindeki default (standart) tuşa basılı tutarak reset atabilirsiniz. Ancak yinede cihazın kullanım kılavuzuna bakın ve orada yer alan talimatlara göre reset atın ve tekrar wifiye bağlanmayı deneyin.
Modem şifreniz içerisinde türkçe karakter ve özellikle "özel" karakterler olmadığından emin olun / * \ [ gibi, cihazlar yurtdışında üretildiği için, türkçe klavye ve ingilizce klavye arasındaki uyuşmazlık sebebiyle, bazı durumlarda modem şifrenizde yer alan özel karakterler yüzünden bağlantı kurulamıyor olabilir.
Geçici olarak bir ara kablo ile şarj istasyonunu ve cihazı modemin yanına alın ve bu şekilde eşleştirme yapmayı deneyin. Eğer başarısız olursa şarj istasyonu ve cihazın konumunu değiştirmeyi deneyin. Örneğin; arada başka bir wifi cihaz, telefon, akıllı televizyon olması durumu sinyal karışmasına yol açabilir.
Modeminizi bir ethernet kablosu ile bilgisayara bağlayın ve modeminizin yönetim paneline girin. Modeminizin kimlik doğrulama seçeneğinin WPA/WPA2 PSK olarak değiştirip tekrar deneyin.