Gelişmiş stok takip modülü ile, mevcut stok durumlarınızı görüntüleyebilir, "stok kritik" uyarısı ekleyebilir, bu uyarılar da sms ile alabilirsiniz. Stok azaldığında tedarikçinize otomatik bildirim gönderebilirsiniz.
Satış takip modülü ile, satışı yapılan ürün yada hizmetleri müşteri bazında, ürün basında, fiyat ve tarih aralığına göre görüntüleyip raporlayabilirsiniz.
Hammadde alış fiyatları, işçilik ve diğer giderleri sisteme girdikten sonra sistem otomatik olarak bir ürün için maliyetinizi hesaplar. Satış yapıldığında işe hammadde stoklarından düşülür.
Teknik servis modülü sayesinde, teknik servisteki ürünlerin durumlarını kontrol edebilir, bu durumları anlık olarak sistem üzerinden müşterilerinizin kontrol etmesini sağlayabilirsiniz.
Online takip sistemi üzerinde ne yapmak istediğinizi bize anlatın. Size özel modül ile neyi nasıl yapacağınıza siz karar verin. Özel durum ve özel işletmeler için özel çözümler üretiriz.
Müşterilerinize yada personellerinize not iletebilir, bu notlara okuma yetkisi verebilirsiniz. Notları departman, sınıf yada birim bazında oluşturabilirsiniz. Bilgi güncelleme uyarıları da modüle dahildir.
Web Tabanlı Online Takip Sistemleri Feedback CMS kullanır. Bunun yanı sıra web tabanlı online takip sistemleri de Feedback CMS kullanır.
Web tabanlı online takip sistemleri, entegre ve firmaya özel yazılan sistemlerdir. Web tabanlı online takip sistemleri tamamen müşteri bazlı ve sektörel olarak yazılır.
Online takip sistemleri size; sipariş takibi, stok takibi, müşteri takibi, personel takibi, pazarlamacı takibi, sevkiyat takibi, dernek ve odalar için aidat takibi, hasta takibi, muayene takibi, üretim takibi gibi özellikler sunar.
Bunun yanı sıra, ekstra ücret ödemeden alabileceğiniz ek modüller ile işlevselliği arttırır.
Feedback CMS ile yaratılan web tabanlı online takip sistemleri müşteri odaklı ve hepsi birbirinden farklı olduğu için örneklerle anlatmak daha doğru olacaktır.
Ek modüller ise; e-fatura modülü, sms hatırlatma modülü, e-posta modülü, masaüstü bildirim ile hatırlatma modülü, mobil bildirim ile hatırlatma modülü, ön muhasebe modülü olarak sunulur.
Özelleştirilebilir Online Takip Sistemleri arasında kullanmadığınız yada gereksiz modüllere ekstra ücret ödemeyeceksiniz.
Artık tüm işlerinizi telefonunuzdan, tabletinizden yada evinizdeki dizüstü bilgisayarınızdan takip edebilir ve yönetebilirsiniz.
"Biz perde satıyoruz, fakat her modelden metrelerce stok tutmuyoruz. Bazı modeller (kupon kumaş dediğimiz) sadece 50-100 metre iken bazı fabrikasyon modeller 300-500 metre olarak değişiyor. Bu kupon kumaşlardan örneğin x deseninden elimizde 20mt'lik, 50mt'lik ve 100mt'lik toplar var. ” Buradan anladığımız stokların 1 model için birden fazla varyasyonda tutulabildiği. Standart stok programları bunu yapamazken Feedback CMS ile bu modülü rahatlıkla oluşturabilir, kullanımınıza sunarız.
Yine müşterimiz Ahmet beyin şikayetçi olduğu durum "biz depocu ve eleman çalıştırıyoruz. Elemanlarımız az önce verdiğimiz örnekteki 20mt'lik, 50mt'lik ve 100mt'lik toplardan oluşan modelden sipariş alırken tek parça 40mt sipariş alıyor. Elemanlarımız düz mantıkla 40 metrelik sipariş için 50mt'lik toptan kesim yapıyor. Haliyle 50mt'lik toptan artan 10mt'lik kısım elimizde kalıyor. Çünkü hiçbir müşteri 10mt'lik sipariş geçmiyor. Bu siparişin 100mt'lik toptan kesilmesi gerek. Çünkü bu durumda geriye 60mt bir top kalır ve satışı kolaylaşır. Biz bunun takibini, yada elemanın hangi modeli hangi toptan keseceğini tahmin edebilecek yada hesaplayabilecek bir program istiyoruz.”
Yukarıda bahsettiğimiz durum standart stok takip programları yada satış takip programlarının yapamayacağı, yada ek modüller ile yapabileceği bir durumdur. Feedback CMS ile bunu yapmak çok kolay üstelik müşterinin bu özelliğin durması gerektiği yeri yada butonun şeklini bile belirleyebildiğini düşünün.
Ne demiştik; "Akıllı telefonlar, akıllı patronlar içindir” Tüm bu sistemi ve içerisinde yer alan stok modülü, satış modülü, personel modülü, kasa modülü, istatistik grafikler ve daha fazla içeriğe, size özel mobil uygulamanızdan da ulaşabildiğinizi düşünün. Feedback CMS ile patronları rahat ettirmek iş yükünden kurtulmak üzerine çalışıyoruz. Depocunun, elemanlarınızın, satın alma personelinizi işlerinin de kolaylaşması işin çabası.
Tüm bu sisteme dahil olan ekstra modüller arasında yer alan otomatik tedarik zinciri modülü ile, stok miktarı azalan ürünler için, sistem otomatik olarak tedarikçinize sipariş geçebilirsiniz. Böylelikle ham madde azaldığında yada, satılan malın stok durumu düştüğünde işleriniz aksamaz. Yine iş yeri sahibi yada iş veren tüm bu hareketleri cep telefonundan dilediği yerden mobil uygulaması üzerinden takip edebilir.
İç Anadoluda hizmet veren bir firma, çiftçilere yem satıyor karşılığında nakit ödeme yada süt alıyor. Daha sonra çiftçilerden aldığı sütleri toptan olarak fabrikalara satıyor.
Firmanın bizden talebi şu yöndeydi; "biz çiftçilere yem satıyoruz, karşılığında süt alıyoruz. Süt dağıtımı için çalışan kamyonlarımız var, bunun yanı sıra yem dağıtımı için çalışan kamyonlarımız var. Çiftçiler bize gelir ve yem ihtiyacı olduğunu söyler. Bizden yem alır, karşılığında bazen nakit ödeme yapar, bazen kredi kartı kullanır, bazen senetle vade ister, bazende süt ile takas etmek ister. Biz çiftçilere bu opsiyonlarun hepsini sunarız. Fakat burada nakit akışı kontrolünde sıkıntı yaşıyoruz."
"Örnek vermek gerekirse, çiftçi bizden 100 liraya 100 ton yem alır. Bu yemin ödemesinin bir kısmını nakit olarak yapar, kalan kısmını da Mart, Nisan ve Mayıs aylarında eşit miktarlarda süt vererek ödemek ister. Satışı yaptıktan sonra süt miktarını yazarız ve her ay gidip o çiftçiden o miktarda sür alırız. Daha sonra bu sütler fabrikamıza uğramadan günlük olarak fabrikalara dağıtılır. Fakat bir tankerin içinde, hangi çiftfçiden ne kadar süt alındığının kaydını tutamıyoruz."
"Bunun yanı sıra, yem dağıtımı yaptığımız firmalara giden kamyon yada tırlar giderken yem dolu olarak gider, dönerken ise boş dönmemek için gittiği yerden mal alır ve ücret karşılığında güzergahı üzerinde bir yere taşır. Buradan gelen kazancı da hesaplamakta zorlanıyoruz"
Firmanın sıkıntılarını dinledikten sonra, firmayı yerinde ziyaret ettik ve sıkıntılarını gördük. Gerekli notlarımızı aldıktan sonra firmaya tam olarak sıkıntısını çözecek bir online takip sistemi yazdık ve sıkıntılarını ortadan kaldırdık.
Program üzerinde yem satışlarının tahsilatları, 4 farklı methotla ve parçalı olarak yapılabiliyor. Daha sonra ücreti süt ile ödemek isteyen çiftçilerden her ay ne kadar süt alınacağı ve alınan sütün hangi firmaya nakil edileceği bilgisi de tutuluyor. Ek olarak önümüzdeki ay süt alacağı, nakit alack miktarı kontrolü de yapılabiliyor.
Yem dağıtıma çıkan kamyonların geri dönerken aldıkları malların ve kazançlarının kontrolü için, bir mobil uygulama yazıldı. Şoförler yem teslimatını yaptıktan sonra cep telefonlarından, nereden nereye, ne kadar ücretle mal aldığı bilgisini sisteme giriyor. Böylelikle buradan elde edilen gelir de sisteme dahil oluyor.
Türkiye'de binlerce cins ve safkan köpek yetiştirilmesine karşın, bu köpeklerin soy ağaçları hala kağıtlar üzerinde tutuluyor. İstanbul'da hizmet veren bir köpek yetiştirme ve eğitim çiftliği bizden köpek soyağacı yapmamızı istedi.
Sistem üzerinde köpeklerin sahipleri, üreticileri, kardeşleri, anne ve babaları, ve eskiye dönük tüm soy ağacının tutulması işlemlerini talep ettiler. Köpeklerin 6 nesle kadar soy ağacının tutulabildiği bu sistem Türkiye'de ilk kez tarafımızdan yazıldı, ve kullanılmaktadır
Yazılan Köpek Soyağacı sistemi Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu ve Uluslararası Safkan Köpek Irkları Federasyonu tarafından kabul gördü ve sistem üzerinden federasyon numarası atayabildiğimiz bir sistem haline geldi.
Köpek soy ağacı sistemi her ne kadar basit gibi görünse de, insanlarda yada diğer hayvanlarda olduğu gibi işlememektedir. Köpeklerdeki ailevi ilişki sistemi diğer canlılardan farklıdır. Fakat bir çok firmanın yapmaktan kaçındığı bu sistemi Ajans Feedback olarak 3 ay gibi bir süre içerisinde kullanıma hazır hale getirdik.
Isparta'da bilgisayar teknik desteği veren bir firmanın bizden talebi şu yöndeydi; "bize çok fazla cihaz geliyor. Fakat müşterilerimiz cihazlarının durumlarını kontrol etmek istiyorlar. Her ne kadar bu iş için özel eleman çalıştırsak da, gelen taleplere karşılık veremiyoruz. Bu sistemi bilgisayar üzerinden yapabilir miyiz?"
Sistem şu şekilde çalışmaktadır; teknik servis elemanları iş yerine gelen cihazın sistem üzerinde kaydını oluşturur. Kayıt sırasında benzersiz bir numara bu kayıta atanır. Daha sonra müşterinin e-posta adresi yada cep telefonu numarası sisteme girilir. Sistemdeki kayıt tamamlandıktan sonra, müşteriye takip numarası e-posta yada sms ile iletilir. Teknik servis işlemi devam ederken, cihazdaki arıza tepsitinden sonra arıza kaydı sisteme girilir, ve müşteriye fiyat bilgisi ile birlikte e-posta yada sms yolu ile bilgilendirme gönderilir. Müşteri kendisine gönderilen link aracılığı ile cihazın arıza kaydını ve tamir maliyetini görüntüler. Müşteri işleme onay verir ve tamirat başlar.
Böylelikle müşteri onayı olmadan işlem başlatılmaz ve müşteri ben onay vermedim diyemez. Tamirat işlemi tamamlandıktan sonra tekrar teknik servis elemanı tarafından sistemde tamamlandı bilgisi güncellenir, ve müşteriye bildirim gönderilir. Müşteri cihazını teslim almak için gelebilir. Böylelikler cihazın tamiratı bitmeden müşteri iş yerini ziyaret etmez, ve anlık olarak cihazının durumunu görüntüleyebilir.
Bu sayede iş yerini ziyaret eden müşteri sayısı ve çalan telefon sayısı azalır. Teknik servis elemanları müşterilere durum bildirimi yapmak yada açıklamada bulunmak yerine daha verimli çalışır ve iş teslim süresi kısalır.
Tarım erken uyarı sistemleri satışı ve desteği sağlayan Avusturyalı bir firma, Türkiye'de hizmet veriyor. Kurdukları erken uyarı sistemi cihazları sayesinde çiftçileri önceden bilgilendirerek, olası afetler için önlem almalarını yada ilaçlama yapmalarını sağlıyor.
Firmanın bizden talebi şu yönde oldu; "biz bu hizmeti belediyelere satıyoruz, fakat çiftçiler kullanıyorlar. Bir web sayfası üzerinden istasyon seçtikten sonra, istasyona ait bilgileri görüntülüyorlar. Fakat her seferinde kullanıcı adı ve şifre bilgisi girilmesi gerekiyor."
Çiftçiler kullanıcı ve şifre giriş ekranını geçmekte zorluk yaşıyor ve konuyla ilgili, belediyeye bağlı Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığını arıyorlar. Bu durumu ortadan kaldırmak için, firma tarafından sunulan API'ler ve web servisler yardımıyla, istasyon bilgilerini çiftçilerin kullanıcı adı ve şifre girmeden görüntüleyebileceği bir platforma çekildi.
Böylelikle çiftçiler, kullanıcı adı ve şifre bilgisi girmeden bilgisayar yada cep telefonlarından sisteme giriş yapıp, en yakın istasyonun bilgilerini otomatik ve anlık olarak görüntüleyebiliyorlar. Bu sistem 4 belediyeye kuruldu, ve aktif olarak kullanılmaktadır.