Neden müstakil ev tercih edilmeli? Müstakil evlerin avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Neden müstakil ev tercih edilmeli? Müstakil evlerin avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Yazar: Emin ZEYBEK | 4 Ekim 2022 | Teknolojiden
Neden müstakil ev tercih edilmeli? Müstakil evlerin avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Neden müstakil ev tercih edilmeli

Müstakil ne anlama gelir?

Müstakil ev başka bir yapı ile bağlantısı olmayan, bağımsız yapı anlamına gelir. Müstakil evler, bir arsa üzerine yapılmış ve toplu yaşamdan uzak kalmak isteyenler için tercih sebebidir.

Müstakil evlerin, toplu yaşam alanlarına göre avantajları nelerdir?

Müstakil evler, genellikle toplu yaşam alanlarından uzak kalmak isteyen aileler tarafından tercih edilir. Müstakil evlerin, siteler yada apartman dairelerinden en büyük farklarından biri fiyatlarıdır. Bu sebeple müstakil evler toplumun sadece belirli bir kesimi tarafından tercih edilebilmektedir.

Müstakil evlerinizde mimarı yapıyı kendi zevkinize göre düzenleyebilirsiniz.Bu mimarı özgürlük, size benzersiz evler tasarlama olanağı sağlar. Müstakil evlerin tercih edilmesindeki en önemli sebeplerden biri de mahremiyettir. Apartman ve site yaşamından farklı olarak kendi yaşam alanını oluışturmak isteyenler birebirdir. Komşu gürültüsü, aidat sorunu, otopark sorunu yada toplu kullanım alanlarında beklenen sıralar gibi can sıkıcı durumlar müstakil evler için geçerli değildir.

Müstakil evlerin dezavantajları nelerdir?

Tamamen kendinize ait bu yaşam alanlarında tüm işler size bakacaktır. Kapıcı, yönetici gibi hizmet verenler olmadığı için, tamir tadilat ve benzeri tüm işleri takip etmeniz gerekir. Buna ek olarak bahçe düzenlemesi gibi estetik unsurlar da yine sizin kontrolünüzde olmalıdır.

Müstakil ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Eğer müstakil bir ev alacaksanız, evi bir eksper ve ustaya göstermenizde fayda vardır. Apartman daireleri ve sitlerden farklı olarak müstakil evlerde su, elektrik, gaz ve diğer tesisatlar eve özel olarak yapılır ve tamamen ev için kurgulanır. Bu sebeple alt yapının düzgün yapılıp yapılmadığını kontrol etmeki yada kontrol ettirmelisiniz. Müstakil evlerde tesisatlardan kaynaklanacak olan aksaklıklar, apartman dairesi yada sitedeki tadilatlardan daha çok uğraştıracak ve daha maliyetli olacaktır. Bu sebeple müstakil ev satın alırken mutlaka ev içerisindeki tüm tesisatı kontrol ettrirmenizi tavsiye ederiz.

Peki müstakil evlerde yaşam nasıldır?

Eğer toplu yaşam alanlarında yaşaaya alışmışsanız müstakil evlerde kendinizi güvensiz hissedebilirsiniz. Ancak bir süre sonra yanlızlığın tadına varacak ve bu duruma alışacaksınız. Müstakil evler genellikle şehir merkezlerinden uzak noktalarda yapılır. Şehir yaşamından uzak kalmak, kendinize ait bir ev ve bahçeye sahip olmak tabiki herkesin hayalidir. Ancak müstakil evlerde yaşam hakkında daha fazla bilgi almalı ve tercihinizi ona göre yapmalısınız. Müstakil evlere yaşam ile ilgili bilgiyi, müstakil evlerde yaşayanlardan yada kurumsal emlak ofislerinden alabilirsiniz. Bu emlak ofislerine örnek olarak Coldwell Banker'ı verebiliriz.

Türkiye'de müstakil ev satışlarında lider firmalardan olan Coldwell Banker satış temsilcileri sizi doğru ev seçimi için yönlendirecek ve gerekli bilgileri size iletecektir.



İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR
Yazar: Emin Zeybek | 20 Mart 2024 | Teknolojiden
A new vulnerability in the plugin Litespeed cache led to the detection of malware on websites and th...
Yazar: Emin Zeybek | 20 Mart 2024 | Teknolojiden
Plugin Litespeed cachede yeni Güvenlik açığı, web sitelerinde kötü amaçlı yazılım tespit ...
Yazar: Emin Zeybek | 20 Mart 2024 | Teknolojiden
Samsung, Galaxy S24 Ultra modeliyle akıllı telefon fotoğrafçılığını uzayda uyguladı. Samsu...
Yazar: Emin Zeybek | 20 Mart 2024 | Teknolojiden
OpenAI' insansı robot geliştiricisi Figure ile işbirliği sonucunda «Figure 01» adlı yeni insa...
Yazar: Emin ZEYBEK | 20 Mart 2024 | Teknolojiden
Avrupa Parlamentosu (AP), yapay zeka teknolojilerine katı kurallar koyacak yeni yasayı onayladı. ...
Yazar: Emin ZEYBEK | 20 Mart 2024 | Teknolojiden
ASELSAN'ın tamamen yerli imkanlarla geliştirdiği Mobil Dijital Röntgen Cihazı (ADR-M100), ilk k...