Google Haritalarda Öne Çıkmak İçin Bilmeniz Gereken İpuçları

Google Haritalarda Öne Çıkmak İçin Bilmeniz Gereken İpuçları

Yazar: Emin Zeybek | 20 Kasım 2020 | Google ve SEO
Google Haritalarda Öne Çıkmak İçin Bilmeniz Gereken İpuçları

Gittiğiniz yerler için Google Haritalar'dan yorum yapabilir, puanlayabilirsiniz.
Bu puanlamalarınızı ve yorumlarınızı herkese açık bir şekilde yapmış olursunuz. Yaptığınız bu yorumları Google Haritalar'da anonim olarak paylaşamazsınız. Diğer kullanıcılar, sizin hakkımda sayfanızda bulunan isminizi, Google Haritalar'da yazdığınız diğer yorumları ve yine Google Haritalarda eklediğiniz diğer fotoğrafları görüntüleyebilir. Google Haritalar üzerinden yaptığınız tüm destekler sizin puan kazanmanıza yardımcı olur. Kazandığınız puanlarını arttıkça yerel rehber olma yolunda ilerlemiş olursunuz.

Peki yerel rehber olmanız size ne fayda sağlar?

Yerel rehber olarak Googe Haritalar'da paylaştığınız yorumlar, fotoğraflar ve bilgiler ve daha fazlası için kazandığız puanlar ile sizi bireysel olarak tanınmanıza yardımcı olur. Google Haritalar'da daha üst seviyelere geçme, Google özelliklerine erken erişim ve iş ortaklarının sunduğu özel avantajlar gibi faydaları vardır. 4. seviyede Google Haritalar'da yaptığınız katkıların fark edilmesine yardımcı olacak Yerel Rehber Rozeti alırsınız.
Yerel Rehber olmak tamamen bireyseldir, işletmeniz ile bir ilgisi yoktur.
Şunu unutmamanız gerekir, Yerel Rehber olabilmek için 18 yaşında olmalısınız. Ayrıca 18 yaşınıza bastığınızda da Google hesabınızın güncellenmesi 9 haftaya kadar sürebilir. Google Haritalar'da yorumunuzu silme veya düzenleme işlemleri yapabilirsiniz. Fakat öyle kolay değildir.


Yorumları silebilir miyiz ?

Evet, Google yorumlarını kaldırabilirsiniz. Fakat bu işlemi yapabilmeniz için başvuruda bulunmalısınız. Başvuru yaptıktan sonra Google politikalarını ihlal eden bir yorum ise bu yorum kaldırma isteğiniz onaylanır. Yani canınız istediği için olumlu bir yorumu kaldırma gibi bir seçeneğiniz mevcut değil! Yorum kaldırma talebinde bulunan Google yorumunun kaldırılması da birkaç günü bulabilir.

İşletme adresinizin değişikliği durumunda Google Haritalar'da olan Google yorumlarınız yeni adresinize taşınır. Eğer önceki bulunduğu konum ile çok ilişkili olan yorumlar var ise bu yorumlar yeni adresinize taşınmayabilir. Örneğin eski adresinizdeki işletmeniz deniz kenarında gün batımını görebildiği bir konumdan artık denizi ve gün batımını göremez olduğu bir konuma taşınırsa bu yorumlar silinebilir.
Eğer işletmenin adı değişmeyip yeni sahibi olursanız o işletmeye ait yorumlar kaldırılmaz. İşletme sahibi olarak önceki yorumlara cevap yazarak işletmenizi iyileştirebilirsiniz. Bu gayette etkili bir yöntem.
İşletmenizde küçük bir isim değişikliği ya da birden fazla konumunuzun olması durumunda Google Haritalar'da bulunan yorumların kaldırılmasına sebep olmaz. Son olarak, işletme kapanırsa Google Yorumları kapatılan işletmeyle ilişkili kalırlar.

Yorumları Yönetme ve Yanıtlama kısmında kullanıcıların işletmeniz için yaptıkları yorumları yanıtlamanız sizin için büyük bir artı puan demektir. Yorumları yanıtlamak, müşterilerinize ve yaptıkları geri bildirimlere değer verdiğinizi gösterdiğinden dolayı önemlidir. Tabi bu yorumların olumlu olması işletmenizin görünürlüğünü ve müşterilerin işletmenizi ziyaret etme olasılığını arttırmaya yardımcı olur. Fakat işletmeniz için yapılan bu yorumların organik olmasında fayda vardır.

Peki yapılan tüm bu puanlamalar, yorumlar işletmemizi Google arama motorunda üst sıralara taşır mı ?
Evet taşır. İşletmeye yapılan yorumlar işletmenizi Google Haritalar ve Google Arama'da üst sıralara çıkartmada yardımcı olabilir. Şu unutulmamalıdır; Google Haritalar üzerinden kaydedilen bir işletmenin üst sıralarda çıkmasına etki sağlamamaktadır.





İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR
Yazar: Emin Zeybek | 20 Kasım 2020 | Google ve SEO
Google müşteri yorumlarını yönetmek, Google Haritalar'da ve tarayıcıda sıralamada yukarılar...
Yazar: Emin Zeybek | 20 Kasım 2020 | Google ve SEO
Google Haritalar (Google Maps) artık metronun yada otobüsün ne kadar kalabalık olduğunu gerçek...
Yazar: Emin Zeybek | 20 Kasım 2020 | Google ve SEO
Çoğu kullanıcı için Gmail önemli ve göz önünde olması gereken bir uygulamadır. İlk bakı...
Yazar: Emin Zeybek | 20 Kasım 2020 | Google ve SEO
Google 11 Kasım 2020’de yayınladığı “Yeni Depolama Politikası” metninde Google Fotoğraf...
Yazar: Emin Zeybek | 20 Ekim 2020 | Google ve SEO
Google Search Console "Dizine eklenmesini iste" butonu tekrar aktif olana kadar URL'leriniz nasıl d...
Yazar: Emin ZEYBEK | 19 Ocak 2018 | Google ve SEO
Google dün mobil aramalardaki sıralamaları doğrudan etkileyecek bir değişiklik yapacağını a...