Google, Google Drive kullanıcılarını uyardı. Dosyalarınız silinebilir!

Google, Google Drive kullanıcılarını uyardı. Dosyalarınız silinebilir!

Yazar: Emin Zeybek | 20 Kasım 2020 | Google ve SEO
Google, Google Drive kullanıcılarını uyardı. Dosyalarınız silinebilir!

Google 11 Kasım 2020’de yayınladığı “Yeni Depolama Politikası” metninde Google Fotoğraflar ile ilgili fiyat güncellemelerinin yanı sıra Google Drive’da yedeklenen dosyalarınızı arada bir kontrol etmezseniz silinebileceği yönünde bir açıklama yaptı.

Google, bu değişikliği 2 yıl boyunca kullanılmayan ve unutulan hesaplarda kalan terk edilmiş dijital verileri ve kalıntılarını temizleme olarak nitelendiriyor. Ancak Google Drive kullanıcıları, bazı değerli dosya yada belgeleri bir süreliğine Drive’da saklamak istemiş olabilir ve birkaç yıl bu dosyalara erişmek istememiş olabilir. Bu durumda eski dosyalarınıza 2 yıl’dan kısa bir sürede erişmiş olmanız bekleniyor.

Google Drive Yeni Depolama Politikası ilgili metni aşağıdaki gibidir;

Gmail, Drive (Google Dokümanlar, E-Tablolar, Slaytlar, Çizimler, Formlar ve Jamboard dosyaları dahil) ve / veya Fotoğraflar genelinde etkin olmayan veya depolama sınırlarını aşan tüketici hesapları için yeni politikalar getiriyoruz

1 Haziran'dan sonra: 

  • Bu hizmetlerden birinde veya daha fazlasında iki yıl (24 ay) boyunca işlem yapmıyorsanız, Google, etkin olmadığınız ürün (ler) deki içeriği silebilir. 
  • Benzer şekilde, iki yıllık depolama sınırınızı aşarsanız, Google içeriğinizi Gmail, Drive ve Fotoğraflar üzerinden silebilir.

Herhangi bir içeriği kaldırmaya çalışmadan önce sizi birden çok kez bilgilendireceğiz, böylece harekete geçmek için bol bol fırsatınız olacak. Hesabınızı aktif tutmanın en basit yolu, oturumunuz açıkken ve internete bağlıyken web'de veya mobil cihazda düzenli olarak Gmail, Drive veya Fotoğraflar'ı ziyaret etmektir. 

 

Yapılan açıklamadan da anlaşılacağı üzere Google dosyaları silmeden önce, sizi e-posta yolu ile bilgilendirecek. Google tarafından iletilen resmi e-postalarınızı kontrol etmeniz verilerinizin güvenliği için önemli olacaktır. Google tarafından yapılacak olan bu bilgilendirmeler 2 yıllık süre dolmadan 3 ay öncesinde yapılacak.

Bu güncelleme notu ile Google sonsuza kadar depolama alanınız olmayacağını açıkça ifade ediyor. Aslında dijital veri kalıntıları olarak adlandırılan, bir yerlere depolanmış ancak unutulmuş yada erişim gereği duyulmamış verilerin temizlenmesi için gerekli bir adım olduğunu düşünüyorum.

Yine de hesaplarımız üzerindeki verilerin güvenliği için hesaplarımızı düzenli olarak kontrol etmeliyiz. Her ne kadar farklı iş kollarında yada farklı amaçlar ile Google hesapları oluşturup kullansak da, bir adet Google hesabınızın olmasını tavsiye ederim. Hesap güvenliği ile ilgili kaygılarınız için, geliştirilmiş kimlik doğrulama seçenekleri ve güçlendirilmiş şifreleri kullanabileceğinizi unutmayın.



Yazar: Emin Zeybek | 20 Kasım 2020 | Google ve SEO
Google müşteri yorumlarını yönetmek, Google Haritalar'da ve tarayıcıda sıralamada yukarılar...
Yazar: Emin Zeybek | 20 Kasım 2020 | Google ve SEO
Google Haritalar'da müşteri yorumlarına verdiğiniz cevaplar size avantaj sağlıyor...
Yazar: Emin Zeybek | 20 Kasım 2020 | Google ve SEO
Google Haritalar (Google Maps) artık metronun yada otobüsün ne kadar kalabalık olduğunu gerçek...
Yazar: Emin Zeybek | 20 Kasım 2020 | Google ve SEO
Çoğu kullanıcı için Gmail önemli ve göz önünde olması gereken bir uygulamadır. İlk bakı...
Yazar: Emin Zeybek | 20 Ekim 2020 | Google ve SEO
Google Search Console "Dizine eklenmesini iste" butonu tekrar aktif olana kadar URL'leriniz nasıl d...
Yazar: Emin ZEYBEK | 19 Ocak 2018 | Google ve SEO
Google dün mobil aramalardaki sıralamaları doğrudan etkileyecek bir değişiklik yapacağını a...