Hayat Eve Sığar Uygulaması Nasıl Yüklenir? Nasıl Kullanılır ve Avantajları Nelerdir?

Hayat Eve Sığar Uygulaması Nasıl Yüklenir? Nasıl Kullanılır ve Avantajları Nelerdir?

Yazar: Emin ZEYBEK | 18 Nisan 2020 | Teknolojiden
Hayat Eve Sığar Uygulaması Nasıl Yüklenir? Nasıl Kullanılır ve Avantajları Nelerdir?

"Hayat Eve Sığar" Mobil Uygulaması Nasıl Çalışır?

TC Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen Hayat Eve Sığar uygulaması App Store ve Play Store marketlerinde yayında! Android ve IOS işletim sistemleri cep telefonu yada tabletlerinize uygulamayı hemen ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Hayat Eve Sığar mobil uygulamasını telefona nasıl yüklenir?

Telefonlarınızın market uygulamasına girerek arama kısmına "Hayat Eve Sığar" yazın. Aşağıdaki uygulamayı bulun ve açın. Daha sonra "Yükle" yada "Install" butonunu kullanarak uygulamayı telefonunuza yükleyebilirsiniz.

Hayat Eve Sığar Uygulaması Nasıl Çalışır?

Uygulama ile ilgili Sağlık Bakanlığı tarafından bir tanıtım videosu yayınlandı. Ancak biz uygulamanın nasıl çalıştığını nasıl kullanmanız gerektiğini size detaylı olarak anlatacağız.

Uygulamaya cep telefonu numaranız ile rahatlıkla kayıt olabilirsiniz. Uygulamayı yüklediğinizde, sizden konum erişim izni ve bluetooth erişim izni istenecektir. Bu izinleri güvenle verebilirsiniz. Uygulamaya kayıt olduktan sonra, cep telefonunuza bir doğrulama kodu gelecek. "Kodu girin" bölümüne tıkladığınızda kodu otomatik olarak yazdırabilir yada gelen kısa mesajtan bakarak kodu yazabilirsiniz.

Sonrasında, kaydınızı tamamlamak için,tc kimlik numarası, baba adı ve doğum tarihi gibi spesifik bilgiler talep edilecektir. Ardından uygulamayı kullanıma devam edebilirsiniz.

Uygulama, sizi gerekli bilgileri girdikten sonra 'Bugün kendinizi nasıl hissediyorsunuz' ekranına yönlendirecektir. Uygulamanın işe yaraması ve tahmin edildiği gibi yayılımı azaltması için, ilgili sorulara gerçek sağlık durumunuzu girmeniz kişisel sağlığınız ve toplum sağlığı açısından önemlidir.

Uygulama içerisinde, acil durumlar için, "bana en yakın sağlık kuruluşunu bul" ve "Alo 184" arama butonları mevcuttur. Bu botunlar sayesinde Sağlık Bakanlığı bünyesindeki sağlık kuruluşlarına hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Uygulamanın alt kısmında yer alan menüde 4 adet ana başlık yer alıyor. Bu başlıklar, "Sağlık durumu", "Yoğunluk", "Ailem" ve "Hesabım"

Hayat Eve Sığar Uygulaması Yoğunluk Sayfası Nasıl Kullanılır?

Yoğunluk haritası, telefonunuz konum hizmetini kullanarak mevcut konumunuzu tespit eder. Burada göreceğiniz veriler sadece bulunduğunuz bölgeye ait bölgesel verilerdir. Ekranın üst kısmında yer alan "Evde izolasyon", "Riskli" ve "Enfekte" seçenekleri ile, bulunduğunuz bölgedeki risk durumunu görebilirsiniz.

Sokağa çıkma yasağının olmadığı ve özel durumlarda sokağa çıkmanız gerektiğinde, yoğunluk haritası üzerindeki konum, sizle birlikte değişecektir. Uygulama sizi riskli bölgelere yaklaştığınızda yada anlık olarak yaklaşmamanız gereken bölgeler hakkında uyaracaktır.

Hayat Eve Sığar Uygulaması Ailem Sayfası Nasıl Kullanılır?

Ailem sayfası üzerinden aile bireyleriniz ekleyebilirsiniz. Eklediğiniz bireylerin izin vermesi halinde, aile bireylerinize ait bilgileri, güncel sağlık durumlarını da yine uygulama üzerinden kontrol edebilirsiniz.

 

Hayat eve sığar uygulaması üzerinden ek olarak, Sağlık Bakanlığının diğer hizmetlerine ulaşabilir, günlük vaka ve vefat sayıları güncel olarak öğrenebilirsiniz.


Sağlıklı günler dileriz.

 



İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR
Yazar: Emin Zeybek | 20 Mart 2024 | Teknolojiden
A new vulnerability in the plugin Litespeed cache led to the detection of malware on websites and th...
Yazar: Emin Zeybek | 20 Mart 2024 | Teknolojiden
Plugin Litespeed cachede yeni Güvenlik açığı, web sitelerinde kötü amaçlı yazılım tespit ...
Yazar: Emin Zeybek | 20 Mart 2024 | Teknolojiden
Samsung, Galaxy S24 Ultra modeliyle akıllı telefon fotoğrafçılığını uzayda uyguladı. Samsu...
Yazar: Emin Zeybek | 20 Mart 2024 | Teknolojiden
OpenAI' insansı robot geliştiricisi Figure ile işbirliği sonucunda «Figure 01» adlı yeni insa...
Yazar: Emin ZEYBEK | 20 Mart 2024 | Teknolojiden
Avrupa Parlamentosu (AP), yapay zeka teknolojilerine katı kurallar koyacak yeni yasayı onayladı. ...
Yazar: Emin ZEYBEK | 20 Mart 2024 | Teknolojiden
ASELSAN'ın tamamen yerli imkanlarla geliştirdiği Mobil Dijital Röntgen Cihazı (ADR-M100), ilk k...