Google Stadia Evimdeki İnternet Bağlantısı için Uygun mu?

Google Stadia Evimdeki İnternet Bağlantısı için Uygun mu?

Yazar: Emin Zeybek | 1 Haziran 2019 | Teknolojiden
Google Stadia Evimdeki İnternet Bağlantısı için Uygun mu?

GOOGLE STADIA EVİME UYGUN MU DEĞİL Mİ?

Google Stadia şu an için oyun severlerin ilgisini çeken teknolojiler arasında yer alıyor. Oyuncuların bu kadar ilgisini çekme sebebi ise Google Stadia’nın neredeyse hiçbir donanıma ihtiyaç duymadan son çıkan tüm oyunları oynayabilecek olmaları fikri. Geçtiğimiz haftalarda Google, Stadia oyun platformu  için lansman bilgilerini açıkladı.

Stadia’dan yararlanmak için öncelikle hizmetin ülkenizde desteklenmesi gerekmektedir. Oyun evinizde değil yakınınızdaki bir Google veri merkezindeki güçlü bir bilgisayar ile çalışıyor. Oyun oynarken kendinize ait bir video yayınlıyorsunuz, yani bu da sabit internet olmadan Google Stadia’yı kullanamayacağınız anlamına geliyor.

Google Stadia internet hızının yeterli olduğu her konumda donanıma bakmaksızın çalışabilecek. Google Stadia’nın gelişmesi sadece oyuncuları değil aynı zamanda oyun üreticilerinin de ilgisini çekiyor. Google Stadia sayesinde artık oyun üreticileri eskisi gibi ortalama oyuncu profili çıkartıp bu profile göre oyun üretmeyecek.

Geçtiğimiz hafta Google, Stadia Connect canlı yayınında Stadia oyunları için önerilen internet hızını açıkladı. Asgarisi 720p olarak görünüyor. Büyük ihtimalle bir oturma odasının salonundaki TV’de harika görünmeyecek ama teorik olarak oynanabilecek. 4K TV'niz varsa ve en iyi Stadia deneyimini yaşamak istiyorsanız, Google 35 Mbps bağlantı önerir.

GOOGLE STADIA İÇİN HIZ TESTİMİ NASIL YAPARIM?

Stadia'nın evinizde çalışıp çalışmayacağını öğrenmemizin birkaç farklı yolu var. Google aslında şu anda kullanmakta olduğunuz bağlantıyı indirme hızını gösteren bir test sayfası hazırladı.  (Bunu yalnızca Stadia oynamayı planladığınız ağda yapmamız gerek.)

Stadia test sayfası yalnızca indirme hızını gösteriyor, bu yüzden olması gerektiği kadar kullanışlı değil. Neyse ki, işlevselliği olup olmadığını öğrenmek için daha ayrıntılı yöntemler vardır. SpeedTest bağlantınızı bir internet tarayıcısından test edecek ve indirme hızı ölçümü ile birlikte size bir yükleme hızı ve ping numarası verecektir. Bunun dışında bir Xbox One veya PlayStation 4'ünüz varsa, orada ağ testleri yapabilirsiniz. Bu bilgiyi bulmak için PS4 ağ ayarları menüsünde "İnternet Bağlantısını Test Et" veya Xbox ağ ayarları menüsünde "Ayrıntılı Ağ İstatistikleri" seçeneğini tıklayın.

Ne yazık ki şu an için Stadia ülkemizde bulunmadığı için hız testini ülkemizde gerçekleştiremiyoruz. Ancak Stadia’nın ülkemizde bir an önce kullanımda olması temennimiz ile birlikte biz yine de hız testi bağlantısını paylaşalım.



İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR
Yazar: Emin Zeybek | 20 Mart 2024 | Teknolojiden
A new vulnerability in the plugin Litespeed cache led to the detection of malware on websites and th...
Yazar: Emin Zeybek | 20 Mart 2024 | Teknolojiden
Plugin Litespeed cachede yeni Güvenlik açığı, web sitelerinde kötü amaçlı yazılım tespit ...
Yazar: Emin Zeybek | 20 Mart 2024 | Teknolojiden
Samsung, Galaxy S24 Ultra modeliyle akıllı telefon fotoğrafçılığını uzayda uyguladı. Samsu...
Yazar: Emin Zeybek | 20 Mart 2024 | Teknolojiden
OpenAI' insansı robot geliştiricisi Figure ile işbirliği sonucunda «Figure 01» adlı yeni insa...
Yazar: Emin ZEYBEK | 20 Mart 2024 | Teknolojiden
Avrupa Parlamentosu (AP), yapay zeka teknolojilerine katı kurallar koyacak yeni yasayı onayladı. ...
Yazar: Emin ZEYBEK | 20 Mart 2024 | Teknolojiden
ASELSAN'ın tamamen yerli imkanlarla geliştirdiği Mobil Dijital Röntgen Cihazı (ADR-M100), ilk k...