Facebook Poke “Dürtme” özelliği geri geliyor! Facebook Hello

Facebook Poke “Dürtme” özelliği geri geliyor! Facebook Hello

Yazar: Emin ZEYBEK | 2 Haziran 2017 | Facebooktan
Facebook Poke “Dürtme” özelliği geri geliyor! Facebook Hello

Facebook Poke “Dürtme” özelliği geri geliyor! Facebook Hello

Facebook kendini kanıtlamış, milyarlarca kullanıcıya ulaşmış bir firma olmasına rağmen, yeniliklere devam ediyor. Bu yüzden de asla popülerliğini kaybetmiyor. Yenilikçi ve girişimci ruhlarını ilk günden beri kaybetmeyen Facebook ekibinden bir yenilik daha geliyor.

Facebook yeniliklere devam ederken, kullanıcılar tarafından rağbet görmeyen diğer özelliklerini de köreltmeyi ihmal etmiyor. Bu da haliyle karışık ve kullanışsız bir yapı yerine, tamamen kullanıcıların aktif olarak kullandıkları özellikleri içeren bir platform olmasını sağlıyor.

Facebook’un zaman tüneline geçişten sonra kullanımı düşen işlevlerinden biri de Poke “dürtme” oldu. Facebook kullanılmayan bu özelliği sisteminde yavaşça geri çekti ve etkisizleştirdi. Fakat mevcut özelliklerinden vazgeçmeyen ve “neden kullanılmıyor” sorusunun, sorgulayan bir firma olması nedeniyle, körelen bu işlevini yeniden aktif etmeye karar verdi.

Facebook yeni dürtme özelliği ile, kullanıcıların birbirlerine doğrudan bildirim yapmalarını hedefliyor. Poke, Hello olarak adlandırılan yeni özellik ile karşımıza çıkıyor.

Facebook temsilcisi Matt Navarra tarafından doğrulanan bilgiye göre, Facebook’un yeni özelliği “Hello” İngiltere’deki kullanıcılar üzerinde test ediliyor.

İngilteredeki bazı arkadaşlarımız ve meslektaşlarımız ile Facebook Hello uygulamasının test ettik.

Hello özelliği hem masaüstü kullanımlarda hem de mobil kullanımlarda karşımıza çıkıyor. Hello özelliği, insanı kullanmaya zorluyor gibi görünüyor.

Özellik bildirim olarakta kullanıcılara aktarılıyor. Selam verilen kullanıcının, bildirimlerinde sallanan bir el görüntüsüyle karşılaşıyorsunuz.

Facebook temsilcisi tarafından yapılan açıklamada, bu özelliğin kullanıcılar arasındaki iletişimi kolaylaştıracağını söyledi. Yapılan açıklamada; “Merhaba deyin! İnsanların yaptığı en evrensel şeylerden biridir Merhaba demek. Bu nedenle kolayca Merhaba diyebileceğiniz bir özellik test ediyoruz” şeklinde oldu.

Facebook ile artık Dürtmeler Merhaba olacak…



İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR