Google, sayfa yüklenme hızını arama sonuçlarına yansıtacak. Google Temmuz 2018 Algoritma Güncelleme Notları

Google, sayfa yüklenme hızını arama sonuçlarına yansıtacak. Google Temmuz 2018 Algoritma Güncelleme Notları

Yazar: Emin ZEYBEK | 19 Ocak 2018 | Google ve SEO
Google, sayfa yüklenme hızını arama sonuçlarına yansıtacak. Google Temmuz 2018 Algoritma Güncelleme Notları

Google Temmuz 2018 Algoritma Güncellemesi ile bizi ne gibi değişiklikler bekliyor?

Google dün mobil aramalardaki sıralamaları doğrudan etkileyecek bir değişiklik yapacağını açıkladı. Google artık, web sitesinin SEO değerini hesaplarken sayfa açılış hızını da göz önünde bulunduracak. “Hız güncellemesi“ adını verdikleri bu güncelleme Temmuz 2018 algoritma güncellemesi ile birlikte gelecek.

Google yaptığı açıklamada şunlardan bahsetti;  “İnsanlar sorularının yanıtlarını mümkün olan en kısa sürede bulmak istiyor, bu durum kullanıcıların web sitesinin açılış hızını önemsediğini gösteriyor. Sayfa açılış hızı bugüne kadar sayfa sıralamalarında etkili olmadı ancak, Temmuz 2018’den sonra sayfa açılış hızlarının mobil arama sonuçlarına doğrudan etkisi olacağını ilan ediyoruz.”

İnsanların aradıkları sonuçlara ulaşabiliyor olmasının yanı sıra, ne kadar hızlı ulaşabiliyor olduğu da önemli konulardan biri. Google yapacağı algoritma güncellemesi ile bu soruna da çözüm getiriyor. Google Hız Güncellemesi arama sonuçlarında küçük bir oranda etki edecek, ancak açılış hızları oldukça yavaş web siteleri için durum hiç iyi olmayacak.

Google Temmuz 2018 Algoritma Güncellemesinden hangi siteler etkilenecek?

Yapılan açıklamada belirtilen önemli noktalardan biri ise; “Web sitesi oluşturmak için kullanılan teknoloji yada alt yapı ne olursa olsun, tüm sayfalarda aynı standart yapı geçerli olur. Arama sorgularının amacı özgün ve güçlü içerikleri kullanıcı ile buluşturmaktır, bu nedenle yavaş açılan ama özgün ve güçlü içeriğe sahip web siteleri, güncellemeden etkilenmeyecek ve mevcut sıralamalarını koruyacaktır”

Bu açıklama bize şunu anlatıyor, web sitenizde ziyaretçiyi doğru yönlendirecek yada bilgi verecek içerikler varsa, ve bu içerikler web sitenizde bir yük oluşturuyorsa, size dokunmayacağız. Çünkü bu durum internet hızı ile alakalı olacaktır. Kullanıcı yüklenmenin bitiminde doğru bilgilere ulaşacaktır. Ancak web sitenizde alakasız yada kopya içerikler var ve kullanıcı sayfa hızından dolayı bekliyorsa, kullanıcı site yüklendiğinde aradığını bulamayacaktır, bu yüzden sizi aşağı çekeceğiz.

Google Temmuz 2018 Algoritma Güncellemesinden etkilenmemek için yapılması gerekenler neler?

Web tasarımcılarının ve yazılımcıların web sitesi geliştirirken dikkat etmesi gereken en önemli konu kullanıcı deneyimleridir. Bu yüzden kullanıcıların sayfadaki deneyimlerinin nasıl olacağı konusunu geniş olarak düşünmeli ve dikkate almalılardır.

Web sitenizin sıralamasını yada puanlamasını doğrudan hesaplayacak bir araç yok, fakat yardımcı araçlar ile ipuçları alabilir ve web sitesi optimizasyonu  nasıl yapılır yazımızdan bilgiler edinebilirsiniz.

Google Lighthouse (Google Deniz Feneri)

Google chrome standart eklentisi olarak sunulan Google Lighthouse otomatikleştirilmiş bir kalite hesaplama aracıdır. Web sitenizin performansı, erişilebilirliği ve diğer değerlerinin denetlemek için en kullanışlı araçlardan biridir.

Google Lighthouse Nedir? Google Lighthouse üzerindeki değerler ne işe yarar? Google Lighthouse ile optimizasyon nasıl yapılır?

Tüm sorularınızın cevabını, Google Lighthouse Nedir? Google Lighthouse verileri ile sayfa hızı optimizasyonu yazımızda bulabilirsiniz.

Google PageSpeed Insights (Google Sayfa Açılış Hızı Test Aracı)

Google PageSpeed Insights ile web sitenizin Google UX raporunda açılışta ne kadar performans gösterdiğini mobil ve masaüstü deneyimi olarak iki ayrı şekilde test edebilirsiniz. Bunun yanı sıra optimizasyon için ipuçları da test sonuçlarının altında size gösterilecektir.

Google PageSpeed Insights (Google Sayfa Açılış Hızı Test Aracı) nedir? Google PageSpeed Insights  (Google Sayfa Açılış Hızı Test Aracı) ile sayfa optimizasyonu nasıl yapılır?

Tüm sorularınızın cevabını, Google PageSpeed Insights nedir? Google PageSpeed Insights ile sayfa optimizasyonu nasıl yapılır? yazımızda bulabilirsiniz.



İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR
Yazar: Emin Zeybek | 20 Kasım 2020 | Google ve SEO
Google müşteri yorumlarını yönetmek, Google Haritalar'da ve tarayıcıda sıralamada yukarılar...
Yazar: Emin Zeybek | 20 Kasım 2020 | Google ve SEO
Google Haritalar'da müşteri yorumlarına verdiğiniz cevaplar size avantaj sağlıyor...
Yazar: Emin Zeybek | 20 Kasım 2020 | Google ve SEO
Google Haritalar (Google Maps) artık metronun yada otobüsün ne kadar kalabalık olduğunu gerçek...
Yazar: Emin Zeybek | 20 Kasım 2020 | Google ve SEO
Çoğu kullanıcı için Gmail önemli ve göz önünde olması gereken bir uygulamadır. İlk bakı...
Yazar: Emin Zeybek | 20 Kasım 2020 | Google ve SEO
Google 11 Kasım 2020’de yayınladığı “Yeni Depolama Politikası” metninde Google Fotoğraf...
Yazar: Emin Zeybek | 20 Ekim 2020 | Google ve SEO
Google Search Console "Dizine eklenmesini iste" butonu tekrar aktif olana kadar URL'leriniz nasıl d...